Nya inlägg

Du måste hitta din grej

De allra flesta människor kan bli mer effektiva och därmed få mer gjort på mindre tid. Man vinner mycket på att effektivisera, men vad är det egentligen man vinner? Tid? Jaha? Vad gör man sedan med denna tid? Arbetar mer? Med samma strävan efter uppskruvad effektivitet? Och sedan då?

Avkoppling

Allt handlar inte om att effektivisera och arbeta och förbättra saker, strukturer och resultat. I slutändan är det motsatsen som är viktigast – tiden man spenderar avkopplad från jobb, stress och måsten. Därför är det viktigt att effektivisera, så att man får med tid för avkoppling. Det kan vara svårt för människor som har stark driv framåt i livet, att ta sig tid att bara stänga av alla måsten och all stress och då gäller det att man hittar något som hjälper en på traven.

Huset på Mallorca blev min ”grej”

För mig var det att skaffa ett hus på Mallorca, förvånande nog. När jag tog kontakt med en mäklare på Mallorca så förklarade jag redan från början att detta projekt mest var min frus idé och dröm och något som jag såg som typ av investering. Nu har det blivit så att varje gång jag stiger ur hyrbilen och in på vår egendom där olivträd ger skön skugga från varm sol och där luften har viss sälta från havet, då släpper jag alla tankar på jobb, effektivitet och stress. Jag slafsar runt i flipflops, öppen skjorta och stråhatt tills tiden är inne för att resa hem till Sverige igen. Det är otroligt skönt. När jag går i pension så är det där jag ska bo, så mycket är säkert!