Uncategorized

Låt proffsen sköta pappersarbetet

Effektivitet är ett sätt att leva och går ut på att eliminera saker som tar för mycket tid i relation till vad man får i utbyte. Vissa saker ska inte effektiviseras, som till exempel sagostunden med barnen på kvällen, men många andra saker ska absolut effektiviseras, som till exempel pendlingstiden (man kan arbeta under den om man reser kollektivt), lunchen (man hinner både springa 5 km och äta på mindre än en timme) och hushållssysslor (med god planering och fasta rutiner märker man knappt att det ens sker). Det finns mycket man kan effektivisera på arbetsplatsen och det är väl kanske just där som effektivisering är som allra, allra viktigast också.

Vinn både tid och sinnesro

En sak som brukar äta mycket tid av den som arbetar med eget företag är pappersarbetet. Redovisning, fakturering, bokföring och sådant äter och äter av ens tid så till den grad att det inskränker på ens skapande tid – den tid man behöver för att över huvud taget driva sitt företag framåt. Om det är något man bör effektivisera så är det detta och det gör man enklast genom att anlita en redovisningsbyrå som får ansvaret för alltihop. Inte bara får man en massa dyrbar tid, utan man får också vetskapen av att de viktiga pappersuppgifterna sköts av proffs. Lugnet det skänker ä värt en hel del.

Det är skillnad på redovisningsbyråer men jag kan rekommendera en redovisningsbyrå i Malmö som jag har goda erfarenheter av: A Invest & Consulting.